Methapores with Gregory House, MD

Mari kita belajar somethin with dr. house kita ….

1. Just because he’s right, it doesn’t mean that he’s not wrong
intinya everything’s must reasonable … at least for someone who’s gotta medical degree just like him,… dokter di RS universitas lho bukan RS umum. Kadang di get lucky cure his patien tanpa tahu alasan yang jelas … mengapa musti dikasih perawatan… test ato pengobatan tertentu …he just know ..even from nowhere …masuk akal juga yang dibilang bu Cuddy (direktur RS) ok one day u get lucky… but another day u could kill somebody.

2. protocol is what you try to do and failed each time
out of rules …bener2 tipikal dr house …but there’s another : ” rules was made by human … so it can fixed by money” …knapa karena gag ada human yang gag mau duid … klo yang ini yang bilanga adalah jet li di film lethal weapon 4 …ini adalah satu2nya dialog yang diucapkan master wong kita ini in english …lainnya mandarin …tp saia gag begitu sk sekuel yang ini …masa master wong dihajar abis2an ama polisi pemabuk kek gt …yang bener aja ..

3. We can’t choose our birth, so we can’t choose our death
tahu apa yang dr house bilang after hear that? he says …. what if we could … what if we can make a deal? ….. wkwkwk mo jawab gimana cb kok malah ngsih retoris kek gini

4. lying is something good like when u try to teach someone …lesson abaut humility something
mau apaun tujuannya berbohong tuh tetep ninggalin rasa bersalah … deep in our hearth

5. There’s nothing in this world is unexplained, eventually…
semua musti ada jawaban dan alasannya …. so what abaut miracle? jauh2 dah someone named Greg House, MD …. karena dia jelas2 apatis …

6. For someone who’s annoying and weird, if not a jerk he/she must be a real damn good in something

in this case House … adalah tipikal orang yang selalu menjengkelkan orang di laen, especially someone arraund him entah dengan mulutnya yang gag pernah berhenti mengeluarkan sarkasme and many more … tapi apa alasan diya bisa survived di RS universitas bergengsi macam Princeton (jangan dilupakan klo House ini adalah lulusan John Hopkins, universitas top bt kedokteran) …gaji besar, honored by his assistant ad fellows … n diya bahkan diasuransikan just in case diya melakukan malpraktek … ampe segitunya kenapa?
sudah pasti karena dia bener2 dokter yang bagus (make a good sympthom even radical sometimes) … he always think out of the box … r he’s a jerk? … i think he’s both of them …. jerk sekaligus a damn good doctor … what a weird combination ne!

7. Everything is conditional, you just can’t always anticipate the condition is

that’s what he think abaut love unconditionally ….. not every people can do that …(in this case, parents out) …the question is have u ever love someone unconditionally ….? agag susah jawabnya ketika kubertanya pada diri sendiri ..

8. Your need to be needed is so strong that you will bet people what they want, what they need and what they think they need.

maksudnya apa saia juga gag begitu ngarti … menurut saia seh abaut power … controlling people arraund him …. ato maybe it’s just a meanless statement karena diya bilang itu di scene dimana diya lagi fly karena nenggak vicodine 6 tablet sekaligus and desperately need a refill …a.k.a. diya lagi high …(sekedar info he’s an addict to vicodine … sejenis obat pereda nyeri … yah maybe semacam oskadon klo disini)

9. Admitt the past, deny the present.


semua orang kebanyakan kek gt …misalnya aja salah satu artis kita (lhah kok jd infotainment) …artis kita yang junkies and pernah ditangkap polisi selalu bilang bahwa bia dah bersih … n say memang dulu saia pemakai ..tp sekarang beda …etc etc …then gag ada yang tau klo ternyata diya masih make n gag bisa ngatasin addictnya diya …. lha finally semuanya revealled pas diya di grebeg lagi ama polisi (bukan polpp) pas lg ngedrug … that’s a shamefull.

10.We are selfish base animal crawling across the earth because we got brain … we try real hard so we can occasionally appire something that is less pure than evil.

yang ini penjelhousepix-forsale_smasannya dia abaut cheating diantara manusia …friend, roommate, officemate

11. there’s no wrong answer because there’s no right answer

so where is the truth? is it still out threre (serasa X-files) …. nope we just can’t find the answer is …. so we can’t say if it’s wrong r right ….

Advertisements
Posted in Uncategorized | Tagged

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s